Rólam


Jogászi karrierem mellett kezdett el érdekelni a pszichológia és az önismeret, majd az, hogy hogyan tudnék másoknak is segíteni abban, hogy az önismereten keresztül kapcsolódni tudjanak a bennük rejlő erőforrásokhoz, és a legjobbat tudják kihozni a lehetőségeikből az életük valamennyi területén.

A saját önismereti munkám mellett elkezdtem képezni is magam, és kezdetnek elvégeztem a Semmelweis Egyetem két éves Mentálhigiénés és Szervezetfejlesztő Szakember másoddiplomás képzését, ahol remek pszichológiai alapokat kaptam, és szuper módszereket tanultam ahhoz, hogy támogatni tudjam azokat, akik úgy érzik, hogy segítségre van szükségük a nehézségeikkel való megküzdéshez.

Mivel bár sosem tanultam intézményesen, gyermekkorom óta érdekel a rajz és a festészet, így jött az ötlet, hogy össze is kapcsolhatnám a pszichológia és a művészetek iránti érdeklődésemet. Saját tapasztalatból tudom, hogy milyen feltöltő hatása van az alkotásnak, és arra gondoltam, hogy ez az energia akár a lelki fejlődés szolgálatába is állítható. Ettől az ötlettől vezérelve Prof. Dr. Vass Zoltán képzésein képi kifejezéspszichológiát, majd a Wesley János Lelkészképző Főiskolán két éves másoddiplomás képzés keretében művészetterápiát tanultam. Azóta is, hogy végeztem a főiskolán, folyamatosan részt veszek művészetterápiás workshop-okon és rövid képzéseken, hogy minél több módszert el tudjak sajátítani.

2017-ben kezdtem el kis csoportos és egyéni művészetterápiás valamint art coaching folyamatokat vezetni, ahol tematikus alkotások köré szervezve támogatok mindenkit a céljai megvalósításában. A cél lehet akár egy tartalmas kikapcsolódás, ami energiával tölt fel, és új szempontból segít rátekinteni magunkra és az életünkre, a kreativitás és a szabad önkifejezés megélése, az önismeret fejlesztése, a belső harmónia megteremtése, vagy akár nehéz élethelyzetek, mint például egy válás feldolgozása és a továbblépés támogatása.

Mindezzel párhuzamosan mediátor és coach végzettséget is szereztem, jelenleg pedig a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatója vagyok.

Ezek a képzések még tovább gazdagították az eszköztáramat, így nemcsak művészetterápia keretében, hanem beszélgetéses formában (coaching, mentálhigiénés tanácsadás, mediáció) is segítem a hozzám fordulókat konfliktusaik megoldásában (legyenek azok párkapcsolati krízisek, vagy gazdasági ügyek), vagy munkahelyi, üzleti készségeik fejlesztésében. A kreatív szemlélet azonban itt is érvényesül, minden formában úgy segítem ügyfeleimet, hogy újfajta megközelítéssel álljanak magukhoz és a problémáikhoz, amivel előre tudnak lépni az életük bármely területén.

Az üzleti életben folytatott tevékenységemről a www.mediator.org.hu honlapon találsz további információkat.

2020. júliusától művészetterápiás, coaching, art coaching és tanácsadási tevékenységet oktatói, tudományos vagy művészeti tevékenység keretében, valamint közvetítői eljárásban közvetítői tevékenység (párkapcsolati, munkahelyi, gazdasági vagy válási mediáció) során, illetve üzletviteli tanácsadás során gyakorlok.

Ha úgy érzed, hogy Téged is tudnálak segíteni, keress bátran a +36306243945 telefonszámon vagy az erna.adamko@gmail.com e-mail címen.

Várlak szeretettel! 🙂

Dr. Adamkó Erna

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

komplex művészeti terapeuta

mediátor

üzleti és vezetői coach

www.ernart.hu

www.mediator.org.hu

 

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

https://www.facebook.com/jogaszmediatorbudapest/