Aktualitások


És megint itt vagyunk. Ahogyan tavasszal is, most újra bezárkózunk a vírus miatt, ezért ismét ideje, hogy olyan új utak után nézzünk, amelyeken a külső körülmények ellenére is megtapasztalhatjuk a szabadságot, új örömforrásokat találunk, és sikereket élhetünk át.

Mivel a kreatív önkifejezés és a társas támogatottság híresek az általános jóllétet növelő hatásukról. – és nem utolsó sorban a tavaszi Kihívással kapcsolatban érkezett pozitív visszajelzések miatt 🙂 – úgy döntöttem, hogy útjára indítok egy új Kihívást, ami fellendíti a hangulatunkat, és segít megtalálni a pozitívumokat a jelen helyzetünkben.

Mik az új szabályok?

  1. Minden héten feltöltöm a heti témát posztként a Facebook csoportba:  https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia
  2. Az egész hét a rendelkezésedre áll, hogy alkoss egy képet, montázst, kollázst, szobrot, installációt, vagy bármilyen más alkotást bármilyen eszközökkel és anyagokkal, ami a heti témával kapcsolatos.
  3. Vasárnap töltsd fel az alkotásod fényképét a poszt alá kommentként címmel/magyarázattal vagy akár ezek nélkül.
  4. Gyűjts inspirációt a többiek alkotásaiból, kommentjeiből, és támogasd őket Te is pozitív hozzászólásokkal!

Csatlakozz, és engedd, hogy a kreativitásod és a másokkal való kapcsolódás energiával töltsön fel, és erőt adjon a mindennapokhoz!

Hogyan kezdj hozzá?

Sem művészi tehetségre, sem bármiféle előképzettségre nincs szükséged! A kreativitás mindannyiunkban ott van, elég ha engeded megmutatkozni! Engedd szabadjára az érzéseidet, és hagyd, hogy a kezed vezessen!

Alig várom, hogy kezdjünk! 🙂

Erna

2020. júliusától művészetterápiás, coaching, art coaching és tanácsadási tevékenységet kizárólag oktatói, tudományos vagy művészeti tevékenység keretében, valamint közvetítői eljárásban közvetítői tevékenység (párkapcsolati, munkahelyi, gazdasági vagy válási mediáció) során, illetve üzletviteli tanácsadás során gyakorlok!

Mindannyian megterhelő időszakon vagyunk túl. Szánj időt magadra és töltsd fel az energiaraktáraidat az alkotás erejével!

Fedezd fel és bontakoztasd ki a benned rejlő kreativitást, és kapcsolódj belső erőforrásaidhoz a művészetterápia segítségével!

Időpontok

Július 09. – Július 30.

csütörtökönként 18:00 – 21:00

Első alkalom 2020. július 09.

 

A csoportos művészetterápia lehetőséget ad arra, hogy a közös alkotás révén kapcsolódj másokhoz, és közösségként egymást támogatva Te is segítséget kapj az életed kihívásaival való megküzdéshez, megtaláld az erőforrásaidat, és lendületet vegyél a továbbiakhoz. Mindeközben pedig az alkotás kiszakít a négy fal közül, és olyan helyekre repít, amilyenekre csak akarod.

Miért érdemes csatlakozni?

Az alkotás folyamata segít kiszakadni a mindennapok problémái közül, segít kifejezni az érzéseidet, energiával tölt fel, ez pedig csökkenti az általános stresszt és szorongást. Ugyanakkor az alkotásokon keresztül történő önkifejezés megmutatja azt az oldalad is, amit eddig nem is ismertél, így önmagadról is sokat tanulhatsz az alkalmak során.

Az alkotások kapcsán a csoporttagok megosztják egymással érzéseiket, gondolataikat is, így mások szemszögéből is láthatod magad, és támogatást is kapsz a nehézségekkel való megküzdéshez.

Helyszín:

Budapesten a 13. kerületben a Hegedűs Gyula utcában tartjuk a foglalkozásokat, közel a Dózsa György úti Metró megállóhoz.

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon a +36306243945 számon vagy üzenetben az erna.adamko@gmail.com e-mail címen!

Várlak szeretettel!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

A csütörtök délutáni online csoportot jövő héten, azaz május 21-én kezdjük, a holnapi nap helyett!

A most és a jövő héten induló online tanfolyamok pedig az eredeti tervekkel ellentétben 4 alkalmasak lesznek, mert reméljük, hogy utána már személyes találkozókat is tarthatunk! 😀

A június 02-ától keddenként meghirdetett csoport szintén egy héttel később, azaz június 09-én  indul, és ha szeretnétek, akkor ezt a csoportot már személyes találkozókkal tartjuk! Alig várom! 😀

Még mindkét csoportba jelentkezhettek, vannak szabad helyek!

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon vagy üzenetben!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

erna.adamko@gmail.com

www.ernart.hu

 

Számos recept és videó elérhető, ami alapján könnyedén otthon is készíthetsz magadnak különböző festékeket és gyurmákat az alkotásaidhoz, ha nem szeretnél vásárolni, vagy szeretnéd kiegészíteni az eszköztáradat saját készítésű anyagokkal is.

Íme néhány példa segítségül:

Akrilhoz hasonló festéket készíthetsz egyszerű falfestékből a következő videó segítségével:

https://www.youtube.com/watch?v=xbZTPA9VNz8

De akár pudingból és ételszínezékből is készíthető festék:

https://www.youtube.com/watch?v=iDc5xwiM0fM&fbclid=IwAR27RxG6ca9AKR9ohdTflzXaB-VpqjCI97Enoq5IlR5SYhteJ2KB70Vuk_U

És végül egy szuper só-liszt gyurma recept:

20 dkg liszt

20 dkg só

125 ml víz

2-3 evőkanál étolaj

Az alapanyagokat tedd be egy nagy tálba, alaposan dolgozd össze őket, és már kész is a jól formázható gyurmád! 🙂

Ha pedig szeretnéd, hogy tartós legyen az alkotásod, akkor a kész művet előmelegített sütőben 100-110 fokon 30- 40 perc alatt szárítsd ki. Ha készen van, akár színtelen lakkal le is fújhatod.

Próbáld ki Te is a recepteket, és jelentkezz a következő csoportba, hogy elkészíthesd első alkotásaidat saját festékeiddel és gyurmáddal!

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon vagy üzenetben!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

erna.adamko@gmail.com

www.ernart.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

Egyedül érzed magad a problémáiddal? Szorongsz a bizonytalanság miatt? Úgy érzed, hogy nem tudod mivel tölteni az időd? Máskor pedig szinte ki sem látsz a feladatok közül? Szívesen kiszakadnál a hétköznapok szorításából? Hiányzik a kapcsolódás másokkal?

Próbáld ki online a művészetterápiát és kapcsolódj másokhoz az alkotáson keresztül!

Időpontok

Május 14. – Június 25.

csütörtökönként 18:00 – 21:00

Első alkalom 2020. május 14. 18:00

Május 15. – Június 26.

péntekenként 14:00 – 17:00

Első alkalom 2020. május 14. 18:00

Június 02. – Június 30.

keddenként 11:00 – 13:00

Első alkalom 2020. június 02. 11:00

A művészetterápia lehetőséget ad arra, hogy az alkotás révén kapcsolódj belső lényedhez és a többiekhez is, miközben egy támogató csoportban Te is segítséget kapsz a problémáiddal való megküzdéshez, ahhoz, hogy megtaláld az erőforrásaidat, és lendületet vegyél a továbbiakhoz.

Ha kíváncsi vagy, hogy mit adhat a művészetterápia online, nézd meg a https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/ Facebook csoportba feltöltött képeket, vagy a 14 napos Alkotó Kihívás résztvevőinek alkotásait és visszajelzéseit itt: https://www.facebook.com/events/2250054698636705/

Hogyan zajlanak az alkalmak, most, hogy nem is tudunk találkozni?

Ebben a speciális helyzetben a találkozókat online tartjuk, és amiatt sem kell aggódnod, ha elsőre úgy tűnik, hogy papíron és ceruzán kívül semmid nincs otthon, amivel alkotni tudnál. Ezek a foglalkozások a mindenkiben benne rejlő kreativitásra építenek (mindenkiben benne van tényleg! J), így sem rajztehetségre, sem különleges eszközökre nincs szükség! Az otthon talált eszközökből, anyagokból alkotunk, bármi szóba jöhet, és majd meglátod milyen frissítő lesz új szemszögből ránézni a jól ismert környezetedre, és alkotásra használni!

Miért érdemes csatlakozni?

A közös alkotás folyamata segít kiszakadni a mindennapok problémái közül, segít kifejezni az érzéseidet, energiával tölt fel, ez pedig csökkenti az általános stresszt és szorongást.

Emellett pedig olyan közösséget hoz létre, ahova fordulhatunk problémáinkkal, amire nagyobb szükségünk van most, mint bármikor máskor. Az alkotások kapcsán megosztjuk egymással érzéseinket, gondolatainkat és támogatjuk egymást a nehézségekkel való megküzdésben, miközben tanulunk saját magunkról is.

 

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon a +36306243945 számon vagy üzenetben az erna.adamko@gmail.com e-mail címen!

Ha inkább egyéni foglalkozásokat szeretnél, akkor is írj nyugodtan, van erre is lehetőség! 🙂
 
Remélem találkozunk!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

erna.adamko@gmail.com

www.ernart.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

 

 

Most, hogy sokkal több időt töltünk otthon, mint bármikor máskor, és nincs lehetőségünk a barátainkkal lazítani, vagy egyszerűen csak beülni egy moziba vagy színházba menni, miért ne használhatnánk ki a jelen helyzetet új fajta kikapcsolódási lehetőségek kipróbálására?

Ha már régóta gondolkozol azon, hogy kipróbáld a művészetterápiát, de az időhiány miatt végül sosem tetted, vagy csak most találkoztál ezzel a lehetőséggel, de érdekel az önismeret, hiányzik a mindennapokból a változatosság, és szívesen kiszakadnál hetente pár órára a napi rutinból, akkor az online művészetterápiás folyamatot neked találták ki!

A művészetterápia lehetőséget nyújt arra, hogy feléleszd a benned rejlő kreativitást, és az alkotás szárnyain idegen tájakra repülj, miközben felfedezheted önmagad eddig nem ismert oldalát. Mindezt pedig egy támogató közegben (csoportban vagy egy terápiás kapcsolatban) teheted, ahol érzéseidet és gondolataidat megosztva segítséget kapsz az erőforrásaid felfedezéséhez,  és a nehézségeiddel való megküzdéshez is.

És ehhez még csak ki sem kell mozdulnod otthonról, online formában is tökéletesen működik!

Mire van ehhez szükség?

A művészetterápia az alkotásod folyamatára épít, és csak az érdeklődésed, és a nyitottságod szab határt abban, hogy mit használsz hozzá!

Van kedvenc módszered? Szeretnél festeni, vagy inkább rajzolnál? Kipróbálnád az agyag formázást? Szerezd be hozzá, azokat az eszközöket, amik érdekelnek, például néhány ecsetet, és akvarell vagy akril festékeket 5-6 színben, vagy néhány adag agyagot, esetleg színes ceruzákat, pasztellkrétát, szenet. Lesz lehetőséged rá, hogy kipróbáld őket, sőt, az egyes témákat a kedvenc módszeredhez is igazítjuk majd!

Vagy nincs még elképzelésed sem arról, hogy mi tetszene, de szeretnél megismerkedni a művészetterápiában használt eszközökkel? Ebben szívesen segítek, és már egy beszélgetés után könnyedén ki fogod tudni választani a számodra leginkább érdekes módszereket, ami alapján beszerezheted legelső eszközeidet és alapanyagaidat.

Ha nem tudok beszerezni művész eszközöket, mit használhatok a művészetterápiás alkotásokhoz?

Ha bármilyen okból nincs lehetőséged most eszközöket vásárolni, akkor sem maradsz ki semmiből! Számos recept a rendelkezésedre áll, hogy akár festékeket, akár gyurmát készíts magadnak. Akár pudingból készítesz festéket, akár só-liszt gyurmát gyártasz, még izgalmasabb lesz az alkotás a saját készítésű alapanyagaiddal!

Mivel pedig mindenkinek más eszközei lesznek, az alkotási feladatokat egyrészt személyre szabjuk, másrészt lesznek olyan feladatok, amihez mégiscsak mindenkinek lesz alapanyaga…

Ezekhez a feladatokhoz lesz a leginkább szükséged a képzelőerődre! A környezetedben lévő tárgyakat fogod felhasználni, illetve mindent, amit a természetből össze tudsz gyűjteni. Már azt is izgalmas lesz végignézni, hogy mit veszel észre a jól megszokott helyeken vagy egy erdőben, amit el tudsz képzelni alapanyagként a munkáidhoz! Kavicsok, fadarabok, levelek, termések, mind új értelmet tudnak nyerni egy – egy alkotásodon keresztül.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan is nézhet ez ki a gyakorlatban, nézd meg a korábbi résztvevők alkotásait a

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/ és a

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

Facebook csoportokban!

Próbáld ki Te is, és jelentkezz a következő csoportba vagy egyéni art coaching-ra!

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon vagy üzenetben!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

erna.adamko@gmail.com

www.ernart.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

Egyedül érzed magad? Szorongsz a bizonytalanság és a hirtelen változások miatt? Túl sok az üres óra, máskor pedig nem tudsz kikecmeregni a rád zúduló feladatok terhe alól? Nehéz leállni? Hiányzik a kapcsolódás másokkal?

Próbáld ki online a művészetterápiát és kapcsolódj másokhoz az alkotáson keresztül!

Időpontok

Április 14. – Május 05.

keddenként 10:00 – 13:00

Első alkalom 2020. április 14. 10:00

 

Április 16. – Május 07.

csütörtökönként 18:00 – 21:00

Első alkalom 2020. április 16. 18:00

A művészetterápia lehetőséget ad arra, hogy a közös alkotás révén kapcsolódj másokhoz, és közösségként egymást támogatva Te is segítséget kapj a mostani helyzet kihívásaival való megküzdéshez, megtaláld az erőforrásaidat, és lendületet vegyél a továbbiakhoz. Mindeközben pedig az alkotás kiszakít a négy fal közül, és olyan helyekre repít, amilyenekre csak akarod.

Ha kíváncsi vagy, hogy mit adhat a művészetterápia online, nézd meg a 14 napos Alkotó Kihívás résztvevőinek alkotásait és visszajelzéseit itt: https://www.facebook.com/events/2250054698636705/

Hogyan zajlanak az alkalmak, most, hogy nem is tudunk találkozni?

Ebben a speciális helyzetben a találkozókat online tartjuk, és amiatt sem kell aggódnod, ha elsőre úgy tűnik, hogy papíron és ceruzán kívül semmid nincs otthon, amivel alkotni tudnál. Ezek a foglalkozások a mindenkiben benne rejlő kreativitásra építenek (mindenkiben benne van tényleg! J), így sem rajztehetségre, sem különleges eszközökre nincs szükség! Az otthon talált eszközökből, anyagokból alkotunk, bármi szóba jöhet, és majd meglátod milyen frissítő lesz új szemszögből ránézni a jól ismert környezetedre, és alkotásra használni!

Miért érdemes csatlakozni?

A közös alkotás folyamata segít kiszakadni a mindennapok problémái közül, segít kifejezni az érzéseidet, energiával tölt fel, ez pedig csökkenti az általános stresszt és szorongást.

Emellett pedig olyan közösséget hoz létre, ahova fordulhatunk problémáinkkal, amire nagyobb szükségünk van most, mint bármikor máskor. Az alkotások kapcsán megosztjuk egymással érzéseinket, gondolatainkat és támogatjuk egymást a nehézségekkel való megküzdésben, miközben tanulunk saját magunkról is.

A jelentkezéssel és a további részletekkel kapcsolatban keress bátran telefonon vagy üzenetben!

Dr. Adamkó Erna

komplex művészeti terapeuta

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési tanácsadó

mediátor

+36306243945

erna.adamko@gmail.com

www.ernart.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

https://www.facebook.com/ernartcoaching/

Hivatásos mentálhigiénés tanácsadóként és művészetterapeutaként sokat gondolkoztam azon, hogy a rendelkezésemre álló eszközökkel hogyan tudnék segítséget felajánlani annak, aki a koronavírus miatt mostanra kialakult helyzetben kétségbe van esve, vagy nehézségei vannak az (önkéntes) karantén és a szeretteitől való távollét miatti stresszel és az egyedülléttel való megküzdéssel kapcsolatban.

Két lehetőség jutott eszembe, amiket a jövő héttől meg is valósítok, remélem veletek együtt.

Amióta művészetterápiával foglalkozom rengeteg kreatív embert ismertem meg, akiknek sokszor a közös alkotás segített a lelki egyensúlyuk helyreállításában és a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásban. Sokszor hallottam viszont azt is, hogy a mindennapok rohanásában nincs idejük az alkotásra annak ellenére sem, hogy belül vágynak rá.

Ezért eszembe jutott, hogy ezekben a mostani nehéz, embert próbáló napokban miért is ne fordíthatnánk egy kicsit előnyünkre az otthon töltött hosszú napok adta lehetőségeket, és töltődhetnénk fel egymásból is erőt merítve a közös alkotással?

Az alkotás felszabadít, segít feledtetni a jelenlegi helyzet nehézségét és örömmel tölt el bennünket, erre pedig most nagy szükségünk van.

Ezért a holnapi naptól egy 14 napos alkotó kihívást hirdetek.

Részletek:

  1. Létrehozok egy Facebook eseményt az ErnArt – Kreativitás Alkotás Terápia csoportban, ahova minden reggel 9:00 órakor feltöltök egy témát, amivel kapcsolatban aznap alkotunk.
  2. Bármilyen technikát, eszközt, anyagot használhatsz, rajzolhatsz, festhetsz, gyurmázhatsz, készíthetsz montázst, kollázst vagy installációt, állhat csak néhány vonalból, vagy lehet egy kész műalkotás, a lényeg, hogy másnap reggelig készíts egy alkotást az aznapi témával kapcsolatosan, és töltsd fel a fotóját akár kommenttel, akár anélkül az eseményhez.
  3. Gyűjts inspirációt a többiek alkotásaiból, és támogasd őket Te is hozzászólásokkal!
  4. Folytasd az alkotást két héten keresztül, és töltődj fel az alkotás és az együttlét erejével!
  5. Ha csak később tudsz bekapcsolódni, vagy ki kell hagynod egy-egy napot semmi gond, utólag is pótolhatod, ne maradj ki semmiből!

Emellett szívesen segítek egyéni online mentálhigiénés tanácsadás illetve life-coaching ülések keretében is annak, aki úgy érzi, hogy szakember segítségét szeretné igénybe venni a félelmei, illetve a helyzet kezelése kapcsán. Úgy döntöttem, hogy a jelen körülményekre tekintettel felajánlok az eredeti díjazás 50%-áért korlátozott számú online mentálhigiénés tanácsadást, illetve life-coaching ülést. Ezen ülések díja: 6.500 Ft / 50 perc.

Aki úgy érzi, hogy segítene neki, ha egy szakemberrel beszélgethetne, akkor kérem, keressen meg e-mail üzenetben az erna.adamko@gmail.com e-mail címen.

Dr. Adamkó Erna

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési szakember

komplex művészeti terapeuta

mediátor

www.ernart.hu

www.mediator.org.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

#maradjotthon #stayathome

 

Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a mentálhigiénés tanácsadás és a life-coaching folyamat egészséges emberek lelki egyensúlyának fenntartására, illetve helyreállítására irányuló és arra alkalmas folyamat. Diagnosztizált lelki zavar esetén, vagy ha bármely más okból pszichológusi vagy pszichiátriai kezelésre van szükség, akkor ilyen szakemberhez kell fordulni.

Kikapcsolódásra vágysz?
Érdekel az önismeret?
Kipróbálnád magad az alkotásban?

Gyere és töltődj fel az alkotáson keresztül!

3-6 fős art coaching csoportban képzett művészetterapeuta és art coach vezetésével

– kiszabadulhatsz a mindennapokból,
– a színekkel, formákkal játszva
– szabadjára engedheted az érzéseidet, és
– támogatást kapsz a kibillent lelki egyensúlyod helyreállításához,

– növelheted önbizalmad és fejlesztheted önismereted.

 

A kurzus 3 alkalomból áll, hetente egyszer 2,5 órára találkozunk.

A foglalkozások egy-egy téma mélyebb feldolgozására épülnek, ahol rajzolva (ceruza, szén, olaj- és porpasztell), festve (akvarell, tus) vagy agyagozva átélheted az alkotás felszabadító erejét, az alkotást követően pedig lehetőség van az átélt élmények, érzések, gondolatok megosztására és feldolgozására.

A csoport 3-6 fővel indul délelőtti vagy délutáni időpontban.

Délelőtti csoport: 10:30 – 13:00 óráig  – február 25., március 03, és március 11.

Délutáni csoport: 18:00 – 20:30 óráig – február 25., március 03, és március 11.

A foglalkozások helyszíne: Budapest, Nyugati pályaudvar Metró megálló közelében.

 

További információ és jelentkezés:

Adamkó Erna

Tel.:+36 30 624 3945

E-mail: erna.adamko@gmail.com

honlap: www.ernart.hu

Facebook: ErnArt – Kreativitás Alkotás Terápia