14 napos alkotó kihívás és kedvezményes mentálhigiénés tanácsadás


Hivatásos mentálhigiénés tanácsadóként és művészetterapeutaként sokat gondolkoztam azon, hogy a rendelkezésemre álló eszközökkel hogyan tudnék segítséget felajánlani annak, aki a koronavírus miatt mostanra kialakult helyzetben kétségbe van esve, vagy nehézségei vannak az (önkéntes) karantén és a szeretteitől való távollét miatti stresszel és az egyedülléttel való megküzdéssel kapcsolatban.

Két lehetőség jutott eszembe, amiket a jövő héttől meg is valósítok, remélem veletek együtt.

Amióta művészetterápiával foglalkozom rengeteg kreatív embert ismertem meg, akiknek sokszor a közös alkotás segített a lelki egyensúlyuk helyreállításában és a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásban. Sokszor hallottam viszont azt is, hogy a mindennapok rohanásában nincs idejük az alkotásra annak ellenére sem, hogy belül vágynak rá.

Ezért eszembe jutott, hogy ezekben a mostani nehéz, embert próbáló napokban miért is ne fordíthatnánk egy kicsit előnyünkre az otthon töltött hosszú napok adta lehetőségeket, és töltődhetnénk fel egymásból is erőt merítve a közös alkotással?

Az alkotás felszabadít, segít feledtetni a jelenlegi helyzet nehézségét és örömmel tölt el bennünket, erre pedig most nagy szükségünk van.

Ezért a holnapi naptól egy 14 napos alkotó kihívást hirdetek.

Részletek:

  1. Létrehozok egy Facebook eseményt az ErnArt – Kreativitás Alkotás Terápia csoportban, ahova minden reggel 9:00 órakor feltöltök egy témát, amivel kapcsolatban aznap alkotunk.
  2. Bármilyen technikát, eszközt, anyagot használhatsz, rajzolhatsz, festhetsz, gyurmázhatsz, készíthetsz montázst, kollázst vagy installációt, állhat csak néhány vonalból, vagy lehet egy kész műalkotás, a lényeg, hogy másnap reggelig készíts egy alkotást az aznapi témával kapcsolatosan, és töltsd fel a fotóját akár kommenttel, akár anélkül az eseményhez.
  3. Gyűjts inspirációt a többiek alkotásaiból, és támogasd őket Te is hozzászólásokkal!
  4. Folytasd az alkotást két héten keresztül, és töltődj fel az alkotás és az együttlét erejével!
  5. Ha csak később tudsz bekapcsolódni, vagy ki kell hagynod egy-egy napot semmi gond, utólag is pótolhatod, ne maradj ki semmiből!

Emellett szívesen segítek egyéni online mentálhigiénés tanácsadás illetve life-coaching ülések keretében is annak, aki úgy érzi, hogy szakember segítségét szeretné igénybe venni a félelmei, illetve a helyzet kezelése kapcsán. Úgy döntöttem, hogy a jelen körülményekre tekintettel felajánlok az eredeti díjazás 50%-áért korlátozott számú online mentálhigiénés tanácsadást, illetve life-coaching ülést. Ezen ülések díja: 6.500 Ft / 50 perc.

Aki úgy érzi, hogy segítene neki, ha egy szakemberrel beszélgethetne, akkor kérem, keressen meg e-mail üzenetben az erna.adamko@gmail.com e-mail címen.

Dr. Adamkó Erna

mentálhigiénés és szervezetfejlesztési szakember

komplex művészeti terapeuta

mediátor

www.ernart.hu

www.mediator.org.hu

https://www.facebook.com/ernart.muveszetterapia/

#maradjotthon #stayathome

 

Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a mentálhigiénés tanácsadás és a life-coaching folyamat egészséges emberek lelki egyensúlyának fenntartására, illetve helyreállítására irányuló és arra alkalmas folyamat. Diagnosztizált lelki zavar esetén, vagy ha bármely más okból pszichológusi vagy pszichiátriai kezelésre van szükség, akkor ilyen szakemberhez kell fordulni.